Maasaunat, savusaunat, tavalliset saunat Kellarin ovet ja hyllyt Kellarin rakentaminen Kellarin hinta Kellarimallit, kellarin koko Kellarin paikka, ilmanvaihto ym. Etusivulle Tarjouksia ym. Asiakkaiden lähettämiä kuvia holvikellareista Tilaa esite Osoiteet ja puhelinnumerot Reseptejä säilöntään ja  ruokaohjeita kellarin antimista

Rahtitie 2
27510 EURA
Puh. (02) 826 0700
info@jrholvikellari.fi


- maakellarin rakentaminen - perunakellari - juureskellari -hillokellari -

Seinäharkko
Materiaali
Holvikaarikatto
Lujatekoinen rakenne
Rakennusluvan tarve
Kellarin yleisohje

JR-HOLVIKELLARIN RAKENTAMINEN ON HELPPOA - itsetehden varmistat laadun ja voit olla ylpeä kättesi jäljestä, joka jää myös tulevien sukupolvien iloksi


Holvikellarin harkkopakettiin kuuluvat yksityiskohtaiset rakennusohjeet, joiden avulla rakentaminen onnistuu. Annamme myös rakennusaikaista puhelinneuvontaa.SEINÄHARKKO

Koko: 200x200x400 mm
Paino:18 kg
Menekki: 12 kpl/neliö
Puristuslujuus: 3 MN/neliö

HUOM! Kuvan harkko on kuvattu ylösalaisin, jotta harkon rakenne kävisi selvemmin ilmi. Muurattaessa harkon avonainen puoli jää alapuolelle.Toimitetuista harkoista 1/10 -osa on varustettu katkaisu-uralla, jotta niistä on helppo tehdä puolikasharkkoja.


MATERIAALI

JR-Holvikellarin harkot on kehitetty ertyisesti kellarin materiaaliksi. Harkot puristetaan seulotusta sorasta tehdystä maakosteasta betonista. Ne läpäisevät maan lämpöä ja kosteutta. Hengittävyyden ansiosta rakenteiden pintaan ei muodostu haitallista vesihelmeilyä, kuten esimerkiksi valettuun betonirakenteeseen. Valmista pintaa ei tarvitse rapata.

HOLVIKAARIKATTO

Perinteisesti maakellarin katon rakentaminen on ollut vaikeaa ja kallista. JR-Holvikaarielementeillä rakennettaessa ei tarvita aikaa vievää, vaativaa laudoitustyötä eikä katolle tulevaa betonivalua.

JR-Holvikellari harkkosarjan sisältämät käsinladottavat JR-Holvikaarielementit ladotaan kahden työaikaisen tukipuun päälle ja saumat täytetään laastilla. Holvikaarikatto on puristusrakenne joka ei rakenteena vaadi raudoitusta.

Holvimuodon etuja ovat hyvän ja maastoon luonnollisesti sulautuvan ulkonäön lisäksi helppo vesieristettävyys ja täytemaan säästö tasakattoiseen kellariin verrattuna. Lisäksi holvimuotoisessa rakenteessa ilmanvaihto toimii tasakattorakennetta huomattavasti paremmin.

LUJATEKOINEN RAKENNE

Muodostuva rakenne on lujatekoinen. Puristusrakenteinen holvi kestää raskastakin kuormitusta hyvin. Rakenteen hengittävyyden ansiosta sisäpinnat pysyvät kuivina.

RAKENNUSLUVAN TARVE

Maakellarin rakentaminen vaatiin tavallisesti toimenpideluvan. Luvan tarve kannattaa varmistaa paikalliselta rakennustarkastajalta.

Tutustu kellarin rakennusohjeisiin.

Lanttu-kellarin rakennusprojekti valokuvina.

 


© JR-Holvikellari / 2012